Bir yapının inşasında dış görünüşü, iç dekorasyonu ve çevresinin düzenlenebilmesi için detaylı ve dikkatli bir şekilde mimari proje hazırlanması yapılmalıdır. Bu proje hazırlama aşamasında bina ile ilgili tüm verilerin toplanması ve araştırılması gerekir. Aynı zamanda bu proje hazırlama aşamasındayken binayı kullanacak olan kişi ya da kişilerin yaşam tarzının göz önünde bulundurulması gereklidir.

Konut Projelendirme Aşamaları mimari projelerin kağıt üzerinden gerçek hayata geçirilmesi için büyük emek sarf etmek gerekebilir. Özellikle özel olarak hazırlanan projelerin her aşaması büyük bir titizlikle yapılmalıdır. Eğer proje istenildiği gibi gerçek hayata geçirilebilirse ortaya oldukça etkileyici ve büyüleyici yapılar çıkmaktadır.

Proje Yönetimi?

İnşa esnasında çalışanların can güvenliğinden bütçeleme ve maliyet çalışmalarına kadar birçok unsurun aynı anda koordine edilmesini sağlar. Yapının proje alanı yönetilmesi gereken bir şehir gibidir. Bir yandan projenin inşaatı sürdürülürken diğer yandan bu alanın depolama, üretim, konaklama, dinlenme gibi birçok ihtiyaca yanıt vermesi gerekir. Tüm bu konuları aynı anda organize edebilmesi açısından mimarın proje yönetimini gerçekleştirirken liderlik vasfına sahip olması beklenir. Diğer yandan projenin bitiş tarihi daha önceden kesin ve bellidir.

Proje aşamaları

Fikir Projesi: Mimarın verilen konu üzerinde ilk düşüncelerini ortaya koyduğu projedir.

Avan rojesi: Gerçekleştirilecek bir yapı konusundaki ilk

düşüncelerin plan, kesit ve görünüşlerle belirtildiği öneri

projesidir.

Kesin Proje: Avan proje üzerindeki inceleme ve kararlara göre düzenlenen projedir.

 

Uygulama Projesi: Bir yapının inşaatını yürütebilmek üzere düzenlenen projedir.

 

Ayrıntı Projesi: Yapının tüm detaylarını kapsayan projedir.

 

Proje Çizimi hizmeti veren TMZ Mimarlık tecrübeli kadrosu ile sizlerle birlikte. Detaylı bilgi için bize ulaşın

 

Mimari Proje sorularınızı cevaplıyoruz.